неделя, 14 януари 2018 г.

Запознайте се с бойната кралица на България

Пламена Димова е двукратна световна шампионка по Муай тай при професионалистите. Европейска шампионка стил K1. Многократна републиканска шампионка на България.

- Как решихте да се занимавате с бойни спортове?
- Още след първата тренировка реших, че искам да се заминавам с бойни спортове. Бях само на 11 години, но исках да стана добра и само след няколко месеца започнах да участвам по състезания. Голямо влияние оказа първият ми треньор Борик Богдасарян, който ми даде основите и ме мотивира да продължа да се развивам. След няколко години ме изпрати в Спортен клуб "Боил", където тренирам и до днес с треньорите Красимир Кирилов и Делян Славов.

- Кога беше първата Ви професионална изява?
- Първият ми професионален кикбокс мач стил К1 беше през 2010 г. в Германия, а дебютната ми боксова срещата през октомври 2015 г. в Хамбург (Германия). През последните 5 години тренирах и участвах на гали предимно в Германия.

- Колко пъти на седмица тренирате, колко продължава една тренировка?
- Тренирам 6 пъти в седмицата, за да поддържам форма, в подготвителен период двуразово около 2 часа.

- От къде идва прякора - Бойната кралица на България?
- Титлата queen or the ring я спечелих през 2013 г. оттам идва и прякора.

- Открихте първата боксова галавечер на Кубрат Пулев в зала "Арена Армеец". Победихте по правилата на бокса, своята опонентка, която очевидно не беше на Вашето ниво. Защо не Ви видехме и при второто участие на Кобрата в София?
- Много емоционално беше за мен участието ми на гала вечерта в "Арена Армеец" на 3-ти декември миналата година, тъй като дълго време мачовете ми бяха в чужбина и се радвам, че се проведе тук в България. Чест за мен беше да открия "Нощта на шампионите", където с победи ни зарадваха Кубрат и Тервел Пулеви. Травма на ръката попречи участието ми в няколко гала вечери. Към момента всичко е добре и възобнових тренировъчния процес.

- Тренирате във варненския боен клуб "Боил", от там са произлезли доста шампиони. Може ли да се каже, че Варна е бойната столица на България?
- В спортен клуб "Боил" от треньорите до състезателите са на най-високо ниво. Съвместната и отдадена работа дава отражение. Все по-често виждаме шампионите ни да се доказват, както в международни турнири така и на професионалния ринг. Много известни имена тренират в класните бойни клубове във Варна.

- След време бихте ли се включили в MMA битки?
- Харесвам ММА, но за момента съм се концентрирала върху бокса.

- Кой е Вашият любим спортист?
- Мохамед Али винаги е бил за мен е голяма мотивация.

- Какво е Вашето хоби?
-  Обичам да слушам музика, най-вече по време на тренировка, така успявам да се концентрирам напълно.

- Бяхте ли на почивка, къде?
- Стига почивка трябва да се тренира, (смее се). Тази година се радвах на нашето Черноморие.

- Ако можете да избирате, какво ще предпочитате - море или планина?
- Обичам морето, но ако трябва да избирам веднага бих тръгнала към планината.

- Без какво не можете?
- Не мога без цел.

- Какви изяви Ви предстоят до края на годината?
- Това, което скоро ме очаква е най-голямата ми цел, но в момента не мога да разкрия подробности.

- Какво, бихте казали за финал на разговора ни?
- Искам да благодаря  на треньорите си, които винаги се раздават максимално - Делян Славов и Красимир Кирилов. Благодаря  на семейството ми и приятелите, че са до мен и ме подкрепят. Благодаря и на Вас!

15.08.2017 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар