понеделник, 7 май 2018 г.

Студентка от ВСУ „Черноризец Храбър” стана балкански шампион по кикбокс

Третокурсничката от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”и състезател на националния отбор на България по кикбокс и муай тай Пламена Димова завоюва поредната си титла и стана балкански шампион.


Състезанието по кикбокс се проведе в края на май в сръбската столица Белград, където Пламена се класира първа в категорията до 48 кг. , съобщиха от висшето училище. През март тази година в Тайланд тя стана световен шампион, а през октомври 2010 г. в Баку-Азербайджан спечели и европейската титла, добавиха оттам.

Пламена Димова учи трети курс „Международни отношения” във ВСУ „Черноризец Храбър” , за да може да се разбира с чужденците, когато ходи по състезания. Тренира кикбокс от 11-годишна. Освен това се занимава и с по-силовата версия на този спорт – муай тай. В момента усъвършенства уменията си в университета при доц. Димитър Узунов. Иначе е заслужил майстор на спорта в спортен клуб „Боил” с личен треньор Красимир Кирилов. Споделя, че се занимава и с аерокикбокс, което е точно за поддържане формата на женското тяло. Мечтае да отиде в манастира Шао Лин.

Пламена е носител на 2 световни титли, по една вицесветовна и европейска и на две балкански. Участвала е над 25 пъти в републикански първенства, където също печели призовите места.  

3 юни 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар